Om AB Styrhytten

AB STYRHYTTEN är ett familjeföretag med två generationers erfarenhet inom markentreprenadsbranschen och vi har ett motto som säger att ”Alltid leverera”.

Företaget grundades 1988 och började i en liten skala, inhyst i en gammal smedja och med ett par Volvo BM 6300 som rullade.

Vi växte ur vår kostym och 2004 lämnade vi ”Smedjan” till förmån för en skräddarsydd anläggning som vi byggde tillsammans med egen personal på Magasinsvägen i Oxelgrenshagen, Södertälje. 

Se filmen om oss

Arbetsnamnet för anläggningen är Tjuren, vilket kommer från vår fastighetsbeteckning – Tjuren 12. Namnet förknippar vi med styrka och uthållighet och har blivit ett naturligt vardagsuttryck bland medarbetare och underentreprenörer. 

Här finns vårt kontor som erbjuder större och mindre arbetsrum, konferensrum, personalutrymmen, verkstäder, maskinhallar och egen tvätthall. Lunchrummet är dock anläggningens hjärta. Här vårdas de mjuka värdena i form av erfarenhetsutbyte och glada skratt över en bit mat, en snabb kopp kaffe eller vid fredagsfikat som sker varje fredag.

Idag har vi drygt 120 st enheter bestående av hjulburna och larvburna grävmaskiner, hjullastare, dumprar, last- och kranbilar, servicebilar och arbetsbåtar. Till detta kan vi lägga ett stort antal tillbehör och kringutrustningar som gör vår verktygslåda komplett. 

År 2018 firade vi 30 år inom markentreprenadbranchen – och vi hoppas att vi fortsätter i många år till. Detta året skapades även vårt systerbolag AB Industrihytten.

År 2019 fick vi äran att mottaga priset som ”Årets Företagare

Historia

Namnet STYRHYTTEN kommer från en pråm som trafikerade Mälaren under tegelbrukstiden i början av 1900-talet och som byggdes vid Ragnhildsborgs varv i Södertälje. 

När pråmen skrotades blev båtens styrhytt kvar och användes som utedass under många år av tidigare generationer. 

Styrhytten blev för oss en symbol för alla sorters styrhytter i så väl båtar och maskiner som i större fordon – vi tyckte helt enkelt namnet passade oss och vår verksamhet bra och därför blev det AB STYRHYTTEN.